+31 (0) 35 53 93 977
+31 (0) 35 53 93 977
Klant aan het woord: Robbert-Jan Velthuis en zijn Range Rover
Lees hier het verhaal van Robbert-Jan die als ondernemer zijn Range Rover Evoque laat tunen
Home Nieuws Klant aan het woord: Robbert-Jan Velthuis

Klant aan het woord: Robbert-Jan Velthuis

Toegevoegd op: 28-06-2021

Wie: Robbert-Jan Velthuis

Bedrijf: Fit20

 

Vertel eens over jouw bedrijf:

Toen ik 17 was, heb ik mijn papieren voor personal training gehaald, maar ben later in dienst gegaan als beroepsmilitair. Door een ongeluk en een chronische blessure moest ik helaas uit dienst en kwam ik terecht bij het franchise concept van Fit20. Binnen een half jaar had ik mijn eigen zaak en dat ging super goed. Het is echt mijn passie om mensen te helpen met training en voedingsadvies om zo fitter, gezonder en sterker te worden. Ik geef 1-op-1 en 1-op-2 trainingen. Voor de coronacrisis had ik ook mensen in dienst, maar helaas ben ik flink wat leden kwijtgeraakt tijdens de pandemie en moet ik nu weer opbouwen voor een groot gedeelte.

 

Welke auto rijd je?

Ik rijd in een Range Rover Evoque 2.0, echt een waanzinnig fijne auto. Toen ik startte met mijn bedrijf had ik drie doelstellingen binnen 3 jaar tijd: een huis kopen, een BMW X5 of een Range Rover Evoque en zelf minder werken om meer ruimte te hebben om andere ondernemingen te starten. Die eerste twee heb ik gehaald, maar die laatste staat nu op een laag pitje aangezien ik me nu eerst moet focussen op nieuwe klanten binnenhalen voor mijn personal training activiteiten. Wel klote, maar ik moet even door de zure appel heen bijten.

 

Wat merk je na het chiptunen?

Ik rijd aardig wat kilometers, zakelijk en privé zo’n 30.000 kilometers per jaar. Afgelopen december ben ik ermee naar Spanje gereden dus dat tikt wel aan. Voor het tunen vond ik dat hij inhield, zeker wanneer ik bijvoorbeeld op de Duitse autobahn reed. De trekkracht viel tegen en hij schakelde niet soepel over. Nu is dat allemaal dik in orde. Ik had voor deze auto ook al twee andere auto’s laten chiptunen bij ATM, dus ik wist wat voor verschil het zou maken. Ik zou ook iedere auto hierna weer laten chiptunen, want je rijdt gewoon zuiniger, soepeler en feller. Met deze auto ben ik van 240 pk naar 270 pk gegaan.

 

Hoe ben je bij ATM terecht gekomen?

Ik was online aan het vergelijken en wat de doorslag gaf was dat ATM bij mij in de buurt zit. De service is goed en je staat snel weer buiten. Anders zijn het voor mij toch uren waarin ik geld kan verdienen. Helaas moet de Evoque vanwege bezuinigingen binnenkort weg, maar hij maakt plaats voor een Kawasaki Z900 die aardig snel blijkt te zijn. Wanneer ik alles weer op de rit hebt, ga ik kijken naar een Range Rover Sport of een nieuwere BMW X5. Ik ga de Evoque enorm missen, maar als ondernemer vind ik dat je moet genieten als het goed gaat, maar ook in moet kunnen leveren wanneer het minder gaat.

Klant aan het woord: Robbert-Jan Velthuis