ATM-Chiptuning ATM-Chiptuning
Bel voor een vrijblijvende offerte
035 539 39 77 03 808 24 74
Chiptuning op maat

Meer rijplezier en besparen op brandstofkosten? Chiptuning op maat van ATM maakt het waar!

ATM Rijervaring Audi RS6 5.0 TFSI 580pk ( C6 - 2004 - 2011 ) Audi RS6 5.0 TFSI 580pk ( C6 - 2004 - 2011 )

Een rs6 is natuurlijk al snel maar het is zonde om er nie...

Bekijk alles
E3 Performance E3 Performance

Leaseauto’s tunen? Dat kan met de E3 Performance Tuningbox!

Een snellere auto willen we allemaal wel, maar het kan voorkomen dat chiptuning een stap te ver is. Ook dan is er gelukkig een oplossing: de E3 Performance Tuningbox.

Lees meer

Veelgestelde vragen:

Wat is chiptuning?

Chiptuning is het aanpassen of beïnvloeden van de motormanagementsoftware. Hierbij worden de parameters van het motormanagementsoftware opnieuw afgestemd, maar dan met idealere waardes. Zo wordt de hoeveelheid brandstof die mag worden ingespoten en op welk tijdstip dit gebeurt aangepast en geoptimaliseerd. De aangepaste parameters blijven binnen de, door de fabrikant opgegeven, grenswaardes.

 

Kan iedere auto worden voorzien van een chiptuning?

De meeste moderne auto’s met een motormanagementsysteem, waarbij de motor door een Electronic Control Unit (ECU) wordt aangestuurd, kunnen worden gechiptuned.

 

Bij welk type auto's geeft chiptuning een optimaal rendement?

Chiptuning geeft het beste resultaat bij (benzine of diesel) motoren met turbo, Kompressor of G-lader.

 

Wat is OBD-chiptuning?

OBD-chiptuning staat voor On Board Diagnose-chiptuning. Dit is de eenvoudigste en meest toegepaste manier om de software uit de ECU van de auto te halen. De gegevens van het motormanagement uitgelezen via een storingsdiagnosestekker en vervolgens gewijzigd.

 

Wat is het voordeel bij OBD-chiptuning?

  • Er komt geen soldeerwerk meer aan te pas in het ECU-motorstuurprogramma waardoor de software snel en gemakkelijk is te plaatsen.
  • Het motorstuurprogramma is eenvoudig weer in originele staat te brengen.
  • De aanpassingen zijn door de diagnosesystemen van de erkende dealers niet op te sporen.
 

Is de Chiptuning zichtbaar?

Aan de elektronica is van buitenaf niets bijzonders te zien. Het vermogen is wel meetbaar op een vermogentestbank, wat niet gebeurt bij een dealer.Testritten worden ook nog nauwelijks gemaakt door dealers. Daar is tenslotte het diagnose apparaat voor uitgevonden.

 

Is Chiptuning schadelijk voor de motor?

Nee, dat chiptuning uw motor kan beschadigen, is een broodje aap verhaal. Als chiptuning risicovol zou zijn, zouden Chiptuning bedrijven als ATM-Chiptuning niet kunnen bestaan. Een goede tuning haalt het maximale uit de capaciteit van uw motor. Het is eenvoudigweg niet mogelijk om de software zo te programmeren dat de motor stuk gaat. ATM-Chiptuning heeft de software dusdanig goed voor uw auto uitgebalanceerd, dat deze niet overbelast wordt. U hoeft dan ook geen rekening te houden met een verminderde levensduur van uw motor of uw auto vaker in onderhoud te geven.

 

Waarom Chiptunen autofabrikanten de software niet af fabriek?

De autofabrikant produceert grotendeels massaproducten die overal in de wereld dienen te werken. Ook onder de meest barre omstandigheden. Fabrikanten houden dan ook rekening met sterk wisselende brandstofkwaliteiten en slechte onderhoudsintervallen. In Europa zijn de brandstoffen en motorolie van uitstekende kwaliteit en wordt onderhoud goed uitgevoerd. Dat geeft ruimte voor chiptuning mét behoud van levensduur. Daarnaast komt het vaak voor dat eenzelfde motor later als sterkere versie op de markt verschijnt om de kooplust van rijders in ‘oude' modellen op te wekken. In dat opzicht kunt u chiptuning dan ook gerust zien als een ‘update' van een oudere en zwakkere versie.

 

Heeft de motor extra slijtage na de Chiptuning?

Een verhoogde slijtage is door ons, zelfs in duurtests, niet waargenomen. Motorenfabrikanten bouwen een behoorlijke mechanische veiligheidsmarge in en ook wij gaan niet tot het uiterste in belasting van de motor. Daarnaast komt het uiterst zelden voor dat u in het verkeer een motor gedurende lange tijd achtereen maximaal kunt belasten. Twijfelt u echter, dan kunt u altijd gebruik maken van onze optionele NSA-verzekering voor de motor en aandrijflijn.

 

Moeten de remmen worden aangepast na de Chiptuning?

Nee, dat is niet noodzakelijk. U hoeft niet harder te remmen als u de auto in het dagelijkse verkeer gebruikt. Als u de auto echter gebruikt voor andere doeleinden, zoals autoracen, dan dient u uiteraard professionele remsystemen toe te passen.

 

Welke gevolgen heeft een chiptuning voor de fabrieksgarantie?

Een goede optimalisatie door ATM is tijdens een reguliere onderhoudsbeurt niet gemakkelijk traceerbaar door de meeste garagisten.

 

Wat als de auto een software update krijgt?

Bij de moderne auto's is het mogelijk dat uw auto een software update krijgt. Mocht dit gebeuren kan u gratis bij ons terug komen voor een nieuwe herprogrammatie op basis van de nieuwe update die u gekregen heeft. Wij gaan dus, niet zoals heel wat tuners dat doen, opnieuw uw oude tuning-software inladen want dan zou de dealer bij uw eerst volgende bezoek opnieuw dezelfde update doorvoeren

 

Is het mogelijk om een garantie af te sluiten?

Wilt u ondanks dat u geen risico loopt toch een extra zekerheid voor uw auto, kan ATM u een verzekering aanbieden welke in grote lijnen gelijk is aan de fabrieksgarantie van uw auto. Bekijk op deze pagina de mogelijkheden en voorwaarden.

 

Waar dien ik verder rekening mee te houden?

De vermogenswinsten worden uit de fabrieksmarges van uw auto of bedrijfswagen gehaald. Toch zijn er een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden:

Rijd de auto goed warm. ATM doelt hiermee niet alleen op de temperatuur van het koelwater maar juist op het feit dat de olie op bedrijfstemperatuur is. Deze is meestal na 10 minuten rijden op de snelweg op temperatuur.

Geef de auto op tijd een onderhoudsbeurt. Gebruik kwalitatief goede olie.De voorkeur gaat uit naar vol-synthetisch. Peil regelmatig de olie. De turbo wordt gekoeld door de motorolie en draait 150000 omwentelingen p/minuut. Olie is daarom een zeer belangrijke factor om de turbo in goede conditie te houden.

 

Mag mijn lease-auto ook worden gechiptuned?

Een groot deel van onze klanten zijn leaserijders. De meeste leasemaatschappijen staan het toe om uw auto te laten chiptunen, maar hebben hier echter wel voorwaarden aan verbonden. ATM-Chiptuning respecteert uw privacy en zal derhalve nimmer gegevens aan derden verstrekken. Daarnaast is het altijd mogelijk uw leaseauto terug te tunen wanneer de auto terug gaat naar de leasemaatschappij.

 

Gaat de bijtelling van mijn lease-auto nu omhoog?

Nee, de bijtelling gaat niet omhoog. Het laten chiptunen van uw auto is een eenmalige uitgave. U kunt bijvoorbeeld maandelijks geld besparen door een auto met een lichtere motor te leasen en deze vervolgens te laten chiptunen.

 

Hoelang moet ik wachten tijdens een tuning?

De tijd die een optimalisatie is afhankelijk van de chiptuning-methode, houdt u in de meeste gevalleen rekening met 1 a 1,5 uur. Bij ATM heeft u de mogelijkheid om op de optimalisatie te wachten onder het genot van een kop koffie. U bent natuurlijk vrij om te kijken hoe het met de optimalisatie van uw auto gaat! Daarnaast heeft u de mogelijkheid om in de vestiging te werken op uw laptop. Wi-Fi aanwezig

 

Hoelang van te voren moet ik de tuning bij ATM reserveren?

Wanneer u een afspraak wilt maken kan dat per e-mail of telefonisch, meestal kunt u dezelfde of de volgende dag al terecht bij ATM. Bekijk de contactpagina voor onze contactgegevens.

 

Zijn er door chip-tuning gevolgen voor de verzekering?

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen niet opdat ze de verzekeringspremie berekenen op basis van de nieuwprijs van het voertuig, leeftijd bestuurder, het sportief karakter van de wagen, maar niet op het aantal pk's

 

Welke gevolgen zijn er voor de wegenbelasting?

Geen. De wegenbelasting voor uw auto wordt berekend aan de hand van de fiscale Pk's en niet aan de hand van het vermogen.

 

Kan de chiptuning weer ongedaan worden gemaakt of worden verwijderd?

Ja, dat is mogelijk. U kunt uw auto op elk gewenst moment laten terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

 

>FAQ

ATM op Facebook

ATM-chiptuning heeft 2 nieuwe foto's toegevoegd aan het album Audi A4 2.0 TDI 122pk stage ..

Audi A4 2.0 TDI 122pk stage 1 @ 180pk
Contactgegevens
ATM-Chiptuning Nederland Tel : 035 539 39 77
GSM : 06 82 01 17 34
ATM-Chiptuning België Tel : 03 808 24 74
GSM : 0 488 13 70 65
Je vindt ons ook op:  
Dealer worden?

Wenst u meer omzet te realiseren en uw klanten een aantrekkelijk product aan te bieden? Denkt u dan eens aan de vele voordelen van chiptuning.

Lees verder
OBD-tuning Tuning Volkswagen Golf Tuning Alfa Romeo Chiptuning Volkswagen Golf Chiptuning Utrecht Goedkope chiptuning Tuning truck Chiptuning West Vlaanderen Tuning Audi Chiptuning Breda Chiptuning Oost Vlaanderen Seat Tuning Chiptuning Den Haag Chiptuning 1.6 TDI Bluemotion Chiptuning Huizen Skoda Tuning Chiptuning testbank Diesel Tuning Chip tuning Amsterdam Chiptuning Seat Ibiza Powerbox Tuning Chiptuning software Chip tuning Utrecht Chiptuning Trekauto Caravan Chiptuning Antwerpen dpf-roetfilter-uitprogrammeren Chiptuning risico Chiptuning 1.2 TSI Tuning Chiptuning Chiptuning Rotterdam Volkswagen Chiptuning Chiptuning Amersfoort Chiptuning Amsterdam Chiptuning Truck Chiptuning Brussel Chiptuning BMW Diesel Powerbox Chip tuning Huizen Chiptuning Limburg Powerbox Chiptuning benzine Tuning BMW