+31 (0) 35 53 93 977
+31 (0) 35 53 93 977

4x4 Dyno testbank

ATM = chiptuning op maat, testbank tests, veel ervaring en modificaties. Alle chiptuning software is ontwikkeld en getest via eigen testbank.

Home Testbank

ATM-Chiptuning 4x4 Dyno testbank

Zowel de Nederlandse als de Belgische vestigingen van ATM-Chiptuning beschikken over een 4x4 Dynostar Vermogenstestbank dat het vermogen van voertuigen kan meten tot wel 1340 Pk en 4900 Nm koppel geremd. Dit tot een snelheid van 350km/h. De Nederlandse vestiging in Rotterdam en de Belgische vestiging in Sint-Lenaarts beschikken over een tweewiel vermogenstestbank. De moderne auto’s kunnen enkel nog maar gemeten worden met een gekoppelde 4x4 testbank. Dit door het feit dat bij gewone 2wiel aangedreven vermogenstestbanken de ABS en Tractiecontrole er tussen komen waardoor er geen metingen gedaan worden. Zelfs niet wanneer deze uitgeschakeld zijn.

Dynostar testbank

Dynostar W4X
De Dynostar Model W4X All-Wheel-Drive (AWD) rolling road is een geavanceerde, robuuste en uitgebreide vermogenstestbank, welke speciaal is ontworpen voor professioneel gebruik. De verstelbare wielbasis van 2000mm tot maar liefst 3500mm maakt de testbank geschikt voor het testen van nagenoeg alle auto’s. Het W4X model werkt volgens het rolling road principe. De voorste en achterste rollenset worden middels een aandrijflijn gesynchroniseerd. Dankzij deze feature kunnen ook 2WD voertuigen die zijn uitgerust met ABS, ESP en ASR probleemloos worden getest. Deze vermogenstestbank kan maar liefst een maximaal vermogen aan van 1000Kw voor korte perioden meten en 485Kw voor voortdurende metingen.

Dynostar MRC1000
De Dynostar MRC1000 MK2 is een mobiele en krachtige vermogenstestbank. De vermogenstestbank kan dynamisch meten tot een vermogen van 505Kw en statisch meten tot 275Kw. Dit tot een snelheid 275 km/h. De Dynostar MRC1000 MK2 is een onderhoudsvrije, geavanceerde en mobiele vermogenstestbank met rollenloopwerk en dankzij zijn innovatief mobiele frame is de vermogenstestbank gemakkelijk te verplaatsen en kan hij gebruikt worden op vrijwel iedere plaats.

ATM 4x4 testbank

zeker zijn van resultaat!

Uw extra vermogen zwart op wit

Een vermogensrun geeft ATM de mogelijkheid om u zwart op wit aan te tonen over hoeveel vermogen en trekkracht uw voertuig exact beschikt. Daarnaast kunnen eventuele gebreken en slijtage naar voren komen. ATM kan bij de ontwikkeling van de software altijd rekening houden met de staat van de auto. U bent bij ATM altijd verzekerd van een maatwerk toegepaste chiptuning.

Testbank, de test in stappen

  1. Uw auto gaat op de vermogens-testbank en ondergaat een analyse. U ziet zwart op wit over hoeveel Pk en Nm uw auto op dat moment, voor de aanpassing, beschikt.
  2. De software wordt aan de hand van de analyse ontwikkeld en daarna weer in de auto ingelezen;
  3. Uw auto gaat voor een tweede maal op de testbank. U ziet op het scherm over hoeveel Pk’s en Nm uw auto na een chiptuning beschikt, hiervan ontvangt u een rapport.

ATM testbank Video's

Benieuwd naar eerder uitgevoerde analyses op de testbank? Bekijkt u dan de testbank video pagina.

Bekijk de testbank videos