+31 (0) 35 53 93 977
+31 (0) 35 53 93 977

Chiptuning op maat

Uw auto laten chiptunen? Kies voor een maatwerk ATM-Chiptuning of Eco-chiptuning. Via eigen testbank ontwikkeld!

Home Chiptuning op maat

Het perfecte maatwerk product

De ATM-Chiptuning is het perfecte maatwerk product dat zorgt voor extra pit en souplesse in uw auto. Dankzij het extra vermogen en koppel dat vrijkomt na de toepassing van een ATM-Chiptuning wordt autorijden een totaal andere belevenis. ATM-Chiptuning heeft met haar gamma van drie software chiptuning producten voor vrijwel elk benzine- en dieselvoertuig een passende oplossing in huis.

Wat is chiptuning op maat?

Chiptuning op maat is het specifiek aanpassen van motormanagement software voor een auto, motor, versnellingsbak en ECU combinatie

Hoe werkt dit in de praktijk?

ATM begint altijd met een basis tuning,  een basis tuning is een optimalisatie (Chiptuning) die door ons gemaakt is door middel van wiskundige berekeningen in combinatie met vermogensmetingen en data log bestanden die wij analyseren voor en na het programmeren van de software.

Dit gebeurt meestal op een relatief jonge auto of auto met weinig kilometers waarvan wij zeker weten dat deze in een goede staat verkeert.

In veel gevallen zal het resultaat dan ook gewoon aan onze normen voldoen en dienen er verder geen aanpassingen in de software gemaakt te worden. Wij controleren dit door elke auto uitgebreid te testen en te loggen. Dit gebeurt op de weg maar ook onze vermogensbank behoort tot de mogelijkheden om de juiste feedback te geven.

Wat is chiptuning op maat?

Waarom dan chiptuning op maat?

U begrijpt dat een auto met 100.000 Km niet meer het zelfde is als een auto met maar 5.000 Km op de teller, er zal altijd slijtage en vervuiling zijn aan het voertuig.

Waarom dan chiptuning op maat?

Benzinemotoren

Bij voertuigen met een benzinemotor dient u vooral te denken aan slijtage aan bougies, bobines, luchtmassameter, zuigerveren, de turbo, distributieriem of distributieketting en nog vele andere componenten. Vervuiling komt veel voor aan de gasklep, in- en uitlaatkleppen en lambdasensoren. Het is dan ook belangrijk dat het onderhoud correct en volgens schema is uitgevoerd alvorens een auto getuned kan worden.

Met name versleten bougies zijn een bepalende factor bij benzinemotoren waardoor de auto niet meer zo goed presteert als voorheen. De bestuurder merkt daar zelf vaak niet zo veel van omdat deze slijtage er gelijkmatig in sluimert.

Dieselmotoren

In het geval van voertuigen met een dieselmotor moet u vooral denken aan slijtage aan de luchtmassameter, verstuivers en de turbo en vervuiling aan EGR, het inlaatspruitstuk, de turbo, verstuivers en het roetfilter (DPF). Een vervuild roetfilter (DPF) in een dieselvoertuig is veelal de oorzaak van storingen met prestatieverlies als gevolg.

Roetfilter reiniging voor dieselmotoren

Een verstopt roetfilter kan vermogensverlies veroorzaken. In sommige gevallen moet het roetfilter vervangen worden.
Een goedkoper alternatief is echter een reiniging! En dit is net zo effectief.

Lees meer op Roetfilter-Cleaning.com

Optimale afstelling

Door deze slijtages en vervuilingen zal de motor dus anders presteren dan een motor die zo goed als nieuw is. Hierdoor kan een basis tuning niet meer voldoen om de maximale prestatiewinst te behalen en zullen wij dit via de software moeten aanpassen (chiptuning op maat) om de motor zo optimaal mogelijk af te stellen.

Het voordeel hiervan is dat u een zo goed als perfect afgestelde motor krijgt met het behoud van een zo lang mogelijke levensduur. De keerzijde is dat het vermogen soms wat minder kan zijn dan in eerste instantie verwacht werd. Voor ons is het dan ook meer van belang dat de auto zo goed mogelijk presteert en zo soepel mogelijk rijdt dan dat het maximale vermogen wordt behaald.

Chiptuning producten, maatwerk software

Onder de chiptuning software producten vallen producten waarbij de aansturingssoftware direct in de Electronic Control Unit (het hart van het voertuig), wordt aangepast.

Aangezien niet elke auto op dezelfde manier van aangepaste software kan worden voorzien vindt u op de pagina chiptuning methoden meer informatie over via welke methoden een Eco-Chiptuning en ATM-Chiptuning kan worden toegepast.

Chiptuning methoden

Chiptuning software ontwikkeling

Verzekerd van het meest optimale eindresultaat

Chiptuning software ontwikkeling

Met trots garandeert ATM u dat zij in Europa tot een selecte groep behoort dat in staat is zelf duurzame chiptuning software te ontwikkelen. Hierdoor bent u verzekerd van het meest optimale eindresultaat voor uw voertuig. De programmeurs van ATM zijn hoog opgeleid en maken gebruik van een vermogenstestbank om de chiptuning software tot in perfectie te verfijnen. ATM weet elke keer op een verantwoorde wijze de best mogelijke prestaties uit benzine- en dieselvoertuigen te halen.

meer over software ontwikkeling

Chiptuning software ontwikkeling

Voordelen van chiptunen

Een ATM-chiptuning is een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam product dat ontwikkeld is door de motormanagementsoftware specialisten van ATM. Op maat gemodificeerde software levert u de volgende voordelen op:

  • Betere rijprestaties dankzij
  • Extra vermogen en koppel
  • Meer pit, souplesse en rijcomfort
  • Brandstofbesparing (zuiniger) tot meer dan 5%!
  • Emissie-normen blijven behouden
Offerte aanvragen
78bezoekers actief op de website
25aanvragen in de afgelopen 24 uur