+31 35 539 3977
+32 3 808 24 74
+31 35 539 3977
+32 3 808 24 74

Software ontwikkeling

De programmeurs van ATM zijn hoog opgeleid en maken gebruik van een vermogenstestbank om de chiptuning software tot in perfectie te verfijnen.

Home Software

Chiptuning software ontwikkeling

Met trots garandeert ATM u dat zij in Europa tot een selecte groep behoort dat in staat is zelf duurzame chiptuning software te ontwikkelen. Hierdoor bent u verzekerd van het meest optimale eindresultaat voor uw voertuig. De programmeurs van ATM zijn hoog opgeleid en maken gebruik van een vermogenstestbank om de chiptuning software tot in perfectie te verfijnen. ATM weet elke keer op een verantwoorde wijze de best mogelijke prestaties uit benzine- en dieselvoertuigen te halen.

Chiptuning software

Een vermogensverbetering tot wel 40%

De modificaties

Elke auto is vanuit de fabriek uitgerust met standaard aansturingssoftware. Deze aansturingssoftware is in de meeste gevallen ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende motor ontwikkeld. ATM benut deze marge door de parameters van software meer ideaal op elkaar af te stemmen, ofwel te optimaliseren. ATM heeft het na de aanpassing over "chiptuning software". Deze meer ideale afstemming resulteert onder andere in meer vermogen en koppel.

Bij motoren met turbo of een andere laaddrukverhoging levert dit een verbetering op van 20 tot 40%. Bij motoren zonder turbo levert optimalisatie van het motormanagement een vermogenswinst op van ongeveer 10%. Een ander aspect dat als een groot voordeel wordt gezien is dat de motor na een optimalisatie een stuk levendiger wordt en sneller op gaspedaalbewegingen reageert.

Aansturingsmappen

Tijdens de modificatie van de chiptuning software, past ATM onder andere de onderstaande mappen aan;

 • Gaspedaalinjectie;
 • Koppel begrenzers;
 • Laaddruk turbo;
 • Brandstof / lucht verhouding;
 • Brandstofdruk.

Software varianten vanuit de fabriek

Autofabrikanten ontwikkelen auto’s met verschillende softwarevarianten die zijn geschreven ver binnen de belasting van de motor. Dankzij deze ruime afstelling heeft de autofabrikant de mogelijkheid om verschillende versies, met verschillen in vermogen, van een bepaald model op de markt brengen. Elke auto die de fabriek uitrijdt heeft een bepaalde veiligheidsmarge over. Deze marge is ruim afgesteld om motorische schade te voorkomen. Dit biedt ATM de mogelijkheid om deze overcapaciteit met chiptuning iets op te vullen, zonder dat het ten koste gaat van de levensduur van de motor.

Geteste en duurzame software

Via de vermogenstestbank van ATM wordt de software ontwikkeld totdat deze aan alle eisen en verwachtigingen voldoet. Daarnaast bevestigt een testbank nog eens zwart op wit de daadwerkelijke winsten.

Chiptuning stages

Stage 1
Stage 1+
Motordiagnose + datalogs
Software
Stage 1
Stage 1
Testrit op de weg
Tuning certificaat
Vermogensrun voor en na
Stage 1
 • Motordiagnose + datalogs
 • Stage 1 software
 • Testrit op de weg
 • Tuning certificaat
 • Vermogensrun voor en na
Meer informatie Offerte
Stage 1+
 • Motordiagnose + datalogs
 • Stage 1 software
 • Testrit op de weg
 • Tuning certificaat
 • Vermogensrun voor en na
Meer informatie Offerte

Stage 1

Stage 1 chiptuning bestaat uit het optimaliseren van de prestaties van uw auto door het motormanagementsysteem softwarematig aan te passen. Er vindt herprogrammatie plaats waarbij motorparameters zoals gaspedaalinjectie, koppel begrenzers, laaddruk turbo, brandstof / luchtverhouding en de brandstofdruk opnieuw afgesteld worden.

Offerte aanvragen

 

Stage 1+

Stage 1+ chiptuning bestaat tevens uit het optimaliseren van de prestaties van uw auto door het motormanagement softwarematig aan te passen. Er vindt herprogrammatie plaats waarbij motorparameters zoals gaspedaalinjectie, koppel begrenzers, laaddruk turbo, brandstof /luchtverhouding en 
de brandstofdruk opnieuw afgesteld worden.

Stage 1+ chiptuning onderscheidt zich van stage 1 door een fijnere afstelling met een vermogensrun op de vermogenstestbank. Tevens krijgt u ook een tuning certificaat bij stage 1+ chiptuning.

Offerte aanvragen

 

Extra mogelijkheden

ATM biedt haar klanten extra mogelijkheden met als doel om nog meer rij- beleving & plezier te realiseren. ATM kan extra functies programmeren in het motormanagementsysteem.

EGR Uitschakeling
De EGR klep (Exhaust Gas Recirculation valve) zorgt er simpelweg voor dat een auto minder stikstofdioxide uitstoot door een deel van de uitlaatgassen terug te voeren naar de motor. De EGR klep is een onderdeel dat vaak stuk gaat, verstopt raakt of vervuild raakt. Dit heeft nadelige gevolgen  voor de prestaties van uw auto. De EGR-klep kan softwarematig uitgeschakeld worden.

Launch control
Launch control is een systeem dat ontwikkeld is om vanuit stilstand zo snel mogelijk te kunnen accelereren zonder dat er sprake is van wielspin. In feite is het een tijdelijke toerenbegrenzer die ervoor zorgt dat de motor het toerental op het meest ideale punt houdt waarbij de motor zijn meeste koppel levert. Launch control kan geprogrammeerd worden in bepaalde auto’s.

Pops & Bangs
De zogenaamde ‘Pops & bangs’, ook wel crackle mapping genoemd, zorgt ervoor dat een auto een race/rally-achtig uitlaatgeluid krijgt met een kenmerkend roffelend geluid bij het loslaten van het gaspedaal. Het geluid wordt gerealiseerd door brandstof dat ontploft in het uitlaattraject. Deze functie kan softwarematig geprogrammeerd worden.

Vmax / Snelheidsbegrenzer verwijderen
Enkele auto’s worden standaard uitgebracht met een snelheid begrenzer. De snelheid begrenzer is elektronisch geregeld en kan softwarematig worden verwijderd.

Start & Stop de-activatie
Hedendaags worden veel auto’s voorzien van een start & stop systeem. Het start & stop systeem zorgt ervoor dat de motor uitgeschakeld wordt op het moment dat de auto stil staat. Het start & stop systeem kan softwarematig worden uitgeschakeld.