ATM-Chiptuning ATM-Chiptuning
Bel voor een vrijblijvende offerte
035 539 39 77 03 808 24 74
Chiptuning op maat

Meer rijplezier en besparen op brandstofkosten? Chiptuning op maat van ATM maakt het waar!

ATM Rijervaring Volkswagen New Beetle 1.4 TSI 160pk ( 2011 - 2016 ) Volkswagen New Beetle 1.4 TSI 160pk ( 2011 - 2016 )

Via een zoektocht op internet om mijn Beetle cabrio 1.4 T...

Bekijk alles
E3 Performance E3 Performance

Leaseauto’s tunen? Dat kan met de E3 Performance Tuningbox!

Een snellere auto willen we allemaal wel, maar het kan voorkomen dat chiptuning een stap te ver is. Ook dan is er gelukkig een oplossing: de E3 Performance Tuningbox.

Lees meer

Seat Altea 1.4 TFSI 125pk

Door van Oostrom op 11-10-2013

Seat Altea 1.4 TFSI 125pk

Goedemiddag,

Hierbij wil ik u mijn rijervaring toezenden met betrekking tot het chiptunen van mijn Seat Altea XL. In de bijlage heb ik een foto van het voertuig toegevoegd.

Datum werkplaats afspraak : 6 september 2013 Merk en type: Seat Altea XL met 1.4 tsi 125 pk motor.
Kenteken: 18-KJX-4

Recensie:

Op 6 september 2013 heb ik mijn Seat Altea XL bij ATM laten chiptunen.
We zijn inmiddels een paar maanden verder dus ik heb een goede indruk kunnen krijgen van het tuning resultaat.
De offerte die mij per mail is toegezonden was duidelijk. Ik ben door ATM later telefonisch benaderd. Hieruit bleek dat ik te maken had met een kundig bedrijf.
De werkplaats afspraak. Het personeel is heel klantvriendelijk en geeft goede informatie. De klant heeft de optie tegen meerbetaling het voertuig aan de testbank te onderwerpen. Ik raad iedereen dit te doen om de volgende redenen:

-De door ATM opgegeven pk's zijn een indicatie en kunnen lager of hoger uitvallen. (dit vermeld ATM ook in de offerte). Ook de door de fabrikant opgegeven pk's kunnen in de praktijk hoger of lager uitvallen. (een marge van 5 pk hoger of lager dan opgegeven.) Bij de testbank weet je exact hoeveel pk je voertuig voor- en na de chiptuning heeft. Mijn Seat Altea kwam uit op 148 PK.


- In mijn geval bleek uit de testbank dat mijn Altea in bij een bepaalt toerental vermogensverlies had. Nadat de chiptuningsoftware was gelaten kwam op de testbank weer een vermogensverlies naar voren maar bij een ander toerental gebied. Dit is door ATM doormiddel van software op maatwerk keurig verholpen

De praktijk: Ik had vakantie dus veel autoritten gemaakt. De tuning bevalt me uitstekend. Hij is flink pittiger gaan rijden. Extra snelheid maken voor een inhaalmanoeuvre op de snelweg gaat prima. Ook in een hogere versnelling. Ook qua benzine verbruik rijd de auto een stuk ziuniger. Ik merk dat als ik op de snelweg met volle tank op de cruisecontrol rijdt, de boordcomputer eindwaarden aangeeft (over de 800 km). Deze waarden heb ik voor de chiptuning niet vermeld zien staan. En ik tankte toen Shell V-Power.

Het advies van ATM was om een benzine te tanken met een octaan gehalte van 98. Dit zou beter zijn voor de motor. Ook zou dit een paar extra pk's kunnen opleveren. Ik tank nu BP ultimate of Gulf Super plus ongelood.

De chiptuning heeft mij een pittiger en soepeler rijdende auto opgeleverd. Ik ben zeer tevreden met het resultaat.

Met vriendelijke groet,

Renaldo van Oostrom

>>Seat Altea 1.4 TFSI 125pk

ATM op Facebook

ATM-chiptuning heeft 2 nieuwe foto's toegevoegd aan het album Bentley Continental GT 4.0 ..

Bentley Continental GT 4.0 TFSI V8 ( STAGE 1 @ 640pk )
Contactgegevens
ATM-Chiptuning Nederland Tel : 035 539 39 77
GSM : 06 82 01 17 34
ATM-Chiptuning België Tel : 03 808 24 74
GSM : 0 488 13 70 65
Je vindt ons ook op:  
Dealer worden?

Wenst u meer omzet te realiseren en uw klanten een aantrekkelijk product aan te bieden? Denkt u dan eens aan de vele voordelen van chiptuning.

Lees verder
Chiptuning benzine Chiptuning Breda dpf-roetfilter-uitprogrammeren Skoda Tuning Chiptuning testbank Diesel Powerbox OBD-tuning Chiptuning Amersfoort Tuning Goedkope chiptuning Chiptuning 1.6 TDI Bluemotion Chiptuning Antwerpen Tuning Audi Chiptuning Limburg Chiptuning Seat Ibiza Chiptuning Rotterdam Chiptuning West Vlaanderen Chiptuning Chiptuning Amsterdam Chiptuning software Chip tuning Huizen Powerbox Powerbox Tuning Chiptuning Truck Chiptuning risico Tuning BMW Chiptuning Volkswagen Golf Tuning Alfa Romeo Volkswagen Chiptuning Tuning Volkswagen Golf Chiptuning Brussel Chiptuning Oost Vlaanderen Chiptuning 1.2 TSI Chiptuning BMW Chip tuning Utrecht Chiptuning Den Haag Chiptuning Utrecht Chip tuning Amsterdam Chiptuning Trekauto Caravan Tuning truck Seat Tuning Chiptuning Huizen Diesel Tuning