+31 (0) 35 53 93 977
+31 (0) 35 53 93 977

Rijervaringen van ATM klanten

Lees de rijervaringen van de vele tevreden ATM-chiptuning klanten die u al voor gingen. Is uw auto getuned door ATM-chiptuning? Dan vinden we het natuurlijk leuk als u zelf ook uw rijervaring achterlaat!

Home Rijervaringen Ford S-Max 2.5 T 220pk

Ford S-Max 2.5 T 220pk

Door Ruud Grothauzen op 28-12-2010

Ford S-Max 2.5 T 220pk

Mijn ATM ervaring

Misschien herkent u dit: je wilt een hele snelle sportieve wagen, maar het gezin eist een ruime familiewagen.
Dus zijn het gezin en ik al polderend tot het volgende compromis gekomen: een Ford S-Max 2.5T.
Sportief? Oogt best wel sportief voor zo'n groot bakbeest, maar het blijft natuurlijk relatieve sportiviteit.
Heel snel? Best wel snel, maar heel snel wil net niet lukken.
Maar gelukkig hebben een paar Willy Wortels daar een slimme, snelle oplossing voor gevonden: Chiptuning!
Zo gezegd, zo gedaan, .............. dacht ik. Twee jaar en vier chiptuning firma's later (ik zal maar geen namen noemen) was de chip in mijn S-Max nog steeds maagdelijk en ik dus ook geen spat sneller. Een rollenbanktest wees zelfs uit dat de vierde firma het met een powerbox voor elkaar had gekregen om mijn koppel en vermogen vanaf 2500 toeren volledig in elkaar te laten storten! Heb daarmee de volgende les geleerd: nooit in zee gaan met een firma zonder rollenbank. Meten is weten!
De moed dus al bijna opgegeven, maar toch nog maar een vijfde chiptuner (met rollenbank) gebeld: ATM. Arjan wist mij te overtuigen dat ATM zou slagen waar zoveel anderen hadden gefaald. Dus met het nodige wantrouwen afgereisd naar Eemnes. Werd heel vriendelijk ontvangen door Arjan en Sander, maar het was mij natuurlijk niet te doen om woorden, maar om daden. En die kwamen er, want alle registers werden opengetrokken om mijn lastige S-Max te temmen. Toen die uiteindelijk getemd was werden diverse zelf geprogrammeerde software instellingen in mijn inmiddels ontmaagde S-Max chip gedumpt. Geen eenheidsworst, maar software op maat. En na iedere dump weer op de rollenbank om het resultaat te bekijken! Het was al avond toen ik naar huis ging met de meest geslaagde dump in mijn S-Max chip. De motor bleek tot 2500 toeren iets aan power te hebben ingeboet, maar boven dat toerental was er nu echt sprake van een duwtje in de rug. Dat gaven de grafieken ook aan. Arjan had echter al aangegeven dat hij nog ruimte zag voor verbetering en ik werd dan ook uitgenodigd voor een gratis(!) vervolgafspraak. Die heeft inmiddels plaatsgevonden en het resultaat is verpletterend. De koele cijfers: van 220pk naar 255pk en van 320nm naar 400nm. Veel belangrijker is echter dat zowel koppel als vermogen een flinke winst hebben behaald bij ieder toerental. Meest sprekende voorbeeld voor de kenner: ik heb nu bij 1500 toeren al bijna net zoveel koppel als vroeger bij 2000 toeren! Resultaat in de praktijk: flink toegenomen acceleratie in één vloeiende lijn. Mijn best wel snelle S-Max is de door mij gewenste hele snelle wagen geworden en bijna zeker de snelste S-Max van Nederland. Het was de investering meer dan waard.
Arjan en Sander, jullie slogan "Power by Technology" is volledig waargemaakt. Bedankt voor de niet aflatende inzet en veel succes met jullie bedrijf.

Ruud Grothauzen

Terug naar het overzicht
Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw auto?
Vraag direct een offerte aan
Offerte aanvragen