+31 (0) 35 53 93 977
+31 (0) 35 53 93 977
Top 3 projecten 2020!
Dit is onze top 3 van de projecten uit 2020!
Home Nieuws Top 3 projecten 2020!

Top 3 projecten 2020!

Toegevoegd op: 23-02-2021

Terugblik op 2020: ATM top 3

Inmiddels zijn we 2021 fris begonnen met mooie projecten. Maar we blikken graag terug op het afgelopen jaar en de sterspelers die we bij ATM mochten verwelkomen. Dit is onze top 3 van de projecten uit 2020.

Mercedes AMG GT-R Stage 3

We trappen af met de Mercedes-AMG GT-R, want hiervan hebben we er in 2020 maar liefst 3 mogen tunen. Eén in het bijzonder lichten wij graag even toe: de Mercedes-AMG GT-R stage 3, ontwikkeld en geproduceerd door ATM. De AMG levert origineel een vermogen van 585 pk en 700 Nm koppel. Snel dus, maar het kan altijd sneller en beter. Bij de start van dit project draait het om een goede basis. Bij elk project trouwens, want we brengen in kaart wat de auto doet met de originele onderdelen en de originele software. Aan de hand van die waardes gaan wij kijken welke onderdelen vervangen, versterkt of soms weggelaten moeten worden. Om het gewenste vermogen te halen hebben we de turbo’s compleet moeten verbouwen om de maximale boost te vergroten. Ook hebben we het volledige in- en uitlaatsysteem aangepast voor een optimale luchtflow. Uiteraard hebben wij ook het motormanagementsysteem opnieuw afgesteld, en om dit vermogen goed over te brengen hebben we ook de aansturing van de versnellingsbak geoptimaliseerd. De Mercedes levert nu een strak en veilig vermogen van 800 pk en ruim 900 Nm koppel. 

Bekijk de video voor meer details:

 

Ferrari Portofino 

Ook Ferrari’s kunnen soms een extra ATM zetje gebruiken. Niet omdat Ferrari het niet goed kan, maar omdat het zonde is om de potentie van de motor en deze auto niet volledig te benutten. Het 3.9 V8 blok wat erin zit ligt namelijk ook in de Ferrari 488, en daar beschikt hij standaard al over 670 pk. De marge is er dus, en daar maken wij graag gebruik van! Deze Portofino is van een trouwe klant die jaarlijks diverse auto’s bij ATM langsbrengt, en ook met deze tuning hebben de extra pk’s weer voor een grote glimlach gezorgd... Overigens hebben we een snelheid gehaald van 374 km/u op de Dynostar vermogensbank, niet gek!

Zie hieronder de video:Audi RS6 Stage 2 in samenwerking met Fleetaccess BV 

Wellicht hebben jullie deze auto al meer voorbij zien komen in een eerdere nieuwsbrief, op social media of via Hart voor Auto’s. We zijn trots op deze mooie samenwerking met Fleetaccess BV en het uiteindelijke resultaat. De Audi RS6 C8 is een droomauto voor velen, en voor sommigen de realiteit. De Audi RS6 is wellicht wel de meest getunede auto van de afgelopen 8 jaar. Een ultieme gezinsauto én een echte kilometervreter. En door onze aanpassingen een echte ABT killer. 

We kunnen er nog veel meer over vertellen maar beelden zeggen meer dan woorden. En daarom hebben we twee video’s hierover die je kunt bekijken:

 

Top 3 projecten 2020!