+31 (0) 35 53 93 977
+31 (0) 35 53 93 977
Optimaliseer uw DSG Versnellingsbak
DSG tuning houdt in dat we de software van de versnellingsbak opnieuw programmeren om verschillende parameters te optimaliseren
Home Nieuws Optimaliseer uw DSG Versnellingsbak

Optimaliseer uw DSG Versnellingsbak

Toegevoegd op: 13-06-2024

Optimaliseer uw DSG Versnellingsbak met ATM-Chiptuning

Bij ATM-Chiptuning zijn we gespecialiseerd in het optimaliseren van de prestaties van voertuigen, en een van onze belangrijkste diensten is het tunen van de DSG versnellingsbak. De DSG (Direct-Shift Gearbox) is een populair type transmissie dat veel wordt gebruikt in voertuigen van merken zoals Volkswagen, Audi, SEAT, en Skoda. Deze geavanceerde transmissie biedt zowel automatische als handmatige schakelmogelijkheden en is ontworpen om snelle en soepele schakelingen te bieden. Door onze deskundige tuning kunnen we de prestaties van uw DSG versnellingsbak naar een hoger niveau tillen.

Wat is DSG Tuning?

DSG tuning houdt in dat we de software van de versnellingsbak opnieuw programmeren om verschillende parameters te optimaliseren. Dit kan onder andere inhouden:

 • Versneld schakelen: Verlaagde schakeltijden voor snellere en responsievere prestaties.
 • Geoptimaliseerde schakelmomenten: Aangepaste schakelmomenten voor een betere brandstofefficiëntie en verbeterde rijervaring.
 • Verhoogde koppelgrenzen: Aanpassen van de koppelbeperkingen om beter om te gaan met verhoogde motorkracht na motortuning.
 • Verminderde slijtage: Door de optimalisatie kunnen we de slijtage van de versnellingsbak verminderen, wat de levensduur verlengt.

Voordelen van DSG Tuning

 1. Verbeterde Prestaties:

  • Met onze DSG tuning ervaart u snellere en soepelere schakelingen. Dit resulteert in een dynamischer rijgedrag en verhoogt het rijplezier.
 2. Betere Brandstofefficiëntie:

  • Door de schakelmomenten te optimaliseren, kan de motor efficiënter werken, wat kan leiden tot een lager brandstofverbruik.
 3. Aanpassing aan Verhoogd Vermogen:

  • Als uw motor is getuned voor meer vermogen, kan de standaard DSG-software een beperkende factor zijn. Onze tuning zorgt ervoor dat de versnellingsbak optimaal presteert in combinatie met de verhoogde motorkracht.
 4. Langere Levensduur van de Versnellingsbak:

  • Door de versnellingsbak te optimaliseren, kunnen we de slijtage verminderen, wat bijdraagt aan een langere levensduur en betrouwbaarheid van uw transmissie.

Waarom Kiezen voor ATM-Chiptuning?

 • Deskundigheid en Ervaring:

  • Ons team bestaat uit ervaren technici die gespecialiseerd zijn in chiptuning en DSG tuning. We gebruiken de nieuwste technologieën en methoden om de beste resultaten te garanderen.
 • Maatwerkoplossingen:

  • Bij ATM-Chiptuning bieden we op maat gemaakte tuningdiensten aan die zijn afgestemd op uw specifieke voertuig en rijstijl. Dit betekent dat u altijd de best mogelijke prestaties krijgt.
 • Kwaliteit en Betrouwbaarheid:

  • We staan bekend om onze hoge kwaliteitsstandaarden en betrouwbaarheid. Al onze tuningdiensten worden uitgevoerd met de grootste zorg en precisie om ervoor te zorgen dat uw voertuig optimaal presteert.

Conclusie

DSG tuning bij ATM-Chiptuning is de ideale manier om de prestaties van uw voertuig te optimaliseren. Of u nu op zoek bent naar snellere schakelingen, betere brandstofefficiëntie, of een versnellingsbak die beter omgaat met verhoogde motorkracht, wij kunnen u helpen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken wat wij voor uw voertuig kunnen betekenen.


Voor meer informatie over onze diensten en om een afspraak te maken, bezoek onze website of neem contact met ons op via [email protected].