+31 (0) 35 53 93 977
+31 (0) 35 53 93 977
Klant aan het woord: Eigenaar van herenmodezaak By Heino
Lees hier het verhaal van de herenmodezaak By Heino
Home Nieuws Klant aan het woord: Heino van Poelgeest

Klant aan het woord: Heino van Poelgeest

Toegevoegd op: 28-06-2021

Wie: Heino van Poelgeest

Bedrijf: Herenmodezaak By Heino

 

Vertel eens over jouw bedrijf

Als troonopvolger van het door mijn opa opgerichte Automobielbedrijf Van Poelgeest moest ik als kind al de handtekening van mijn opa kopiëren. De route was eigenlijk al bepaald door mijn familie maar ik ben rebels en koos mijn eigen pad. Bij toeval kwam ik in de kleding terecht en vond het verkopen en klanten helpen zo leuk dat ik daarin gebleven ben, het zat in mijn bloed. Na een lange carriere bij McGregor ben ik na het faillissement voor mijzelf begonnen. Één van de redenen was dat mensen eigenlijk altijd naar “Heino” kwamen en niet naar McGregor, dat gaf mij het laatste duwtje. Vijf jaar geleden ben ik begonnen met By Heino waar ik een eigentijdse winkel heb neergezet met een eigentijdse collectie in de categorie van 15 tot en met 85 jaar. De kleding die wij verkopen zit in het midden- en hoge segment, gewoon lekker vlot en betaalbaar.

 

Welke auto rijd je?

Ik rijd in een Peugeot 2008 1.6 BlueHDi, dat is heel iets anders dan een BMW die je zou verwachten bij een Van Poelgeest. Ik ben opgegroeid boven de Simca/Talbot dealer. Dat was het tweede bedrijf van mijn opa, in Amstelveen zat BMW. Aangezien Talbot verder is gegaan als Peugeot ben ik daarin meegegaan. Ik vind dat een Peugeot bij mij past, niet alleen om wie ik ben maar ook vanwege wat ik doe.

 

Wat merk je na het chiptunen?

Mijn herenmodezaak By Heino zit in Bussum, net als waar ik woon. Heel veel kilometers rijd ik dus niet maar genoeg om te kiezen voor een dieselmotor. Na het tunen is de auto een stuk zuiniger gaan rijden en merk ik dat met name onderin de Newtonmeters heel prettig zijn en hij reageert net even sneller wanneer ik het gaspedaal indruk. Met deze auto ben ik van 230 Nm naar 280 Nm gegaan.

 

Hoe ben je bij ATM terecht gekomen?

Dat is eigenlijk heel leuk gegaan, ik ken de eigenaar van ATM, Sander de Ridder, hij is sinds de opening van By Heino klant en ik kan wel zeggen dat hij zijn hele kast vol heeft hangen met kleding van By Heino. Toen Sander een keer begon over ATM en het tunen van auto’s was ik eigenlijk heel snel overtuigd dat mij dit wat ging brengen. Ik heb niet zoveel met auto’s en heb dus even mijn familie gevraagd wat het verschil is na het tunen van de auto. Die bevestigde mij dat het zeker wat uitmaakt en dat in combinatie met Sander zijn verhaal en de gunfactor was ik snel overtuigd en ben ik naar ATM gegaan.

Klant aan het woord: Heino van Poelgeest