+31 (0) 35 53 93 977
+31 (0) 35 53 93 977
Klant aan het woord:
Lees hier het verhaal van Fred van Hartskamp
Home Nieuws Klant aan het woord: Fred van Hartskamp en zijn...

Klant aan het woord: Fred van Hartskamp en zijn Mercedes

Toegevoegd op: 25-04-2021

Wat doet jouw bedrijf?

In 2006 ben ik dit bedrijf begonnen, nadat ik zelf werkzaam was in een beveiligingsbedrijf en vond dat het beter kon. Wij zijn gespecialiseerd in beveiliging van personen en evenementen. Van artiesten beveiliging bij concerten tot het beveiligen bij tv-opnames of persoonsbeveiliging van politici; wij doen het. Een wel heel bijzondere opdracht was de beveiliging rondom de herdenking van MH17, daar hebben we veel van geleerd en zijn ook weer andere mooie opdrachten uit voort gekomen. Wij bieden onze diensten internationaal aan onder de naam Global Diamond Security en ook run ik de Nederlandse tak van het trainingscenter IBSSA waar je internationale papieren binnen de beveiliging kunt behalen om als beveiliger internationaal te kunnen werken. Daarnaast ben ik gek op paarden en fok ik een exclusief Percheron ras onder de stalnaam Uthopian Horses.

Welke auto heb je bij ATM gebracht?

Ik koop al mijn auto’s in Duitsland, met de kop eraf, want dat is veel interessanter. Eerst reed ik een Mercedes C klasse en ben toen overgestapt op een V klasse, omdat een busje in de beveiliging gewoon een stuk praktischer is. Ik had een nieuwe Mercedes V klasse en reed daar net drie dagen in, maar vond dat hij bij het schakelen naar een hoger toerental doodsloeg. Er zat geen pit in en dat was ik wel gewend van de C klasse die ik hiervoor had. Ik woon zelf in Houten en was al vaak langs ATM gereden en ben met de V klasse eens langsgegaan om te vragen of ze wat konden betekenen voor deze auto. Alles werd berekend en ik kreeg de vraag wanneer ik tijd had om de auto af te geven. Ik zei ‘nu eigenlijk’ en toevallig kwam dat uit, dus kon ik direct geholpen worden. Ik ben even een uurtje gaan werken onder het genot van lekkere koffie en toen stond hij alweer klaar.

 

Wat voor verschil merk je na het chiptunen bij ATM in het rijden van je V klasse?

Het verschil was direct voelbaar. Er zit veel meer kracht in, ook vanuit de lager toeren. Hij gaat nu echt als een malle van z’n plek en voelt aan alsof je in een normale auto zit en niet in een busje. Ik had vraagtekens bij het zuinige aspect van het chiptunen, maar hij is zeker zuiniger geworden. Mijn vrouw reed er de volgende dag in en die vond het een enorm verschil. Het is haast niet te geloven dat dit dezelfde auto is met dezelfde motor. Bizar eigenlijk, dat zo’n motor vanuit de fabriek zo geknepen wordt.

 

Wat zou je anderen willen zeggen die nog twijfelen over het chiptunen van een auto?

Gewoon doen. Je merkt echt een groot verschil, ook qua trekvermogen. Ik heb er laatst een paardentrailer achter gehangen met een Percheron paard van 1000 kilo erin en de V klasse verblikt of verbloost niet. Ik heb ook nog een oude BMW X5 die ik hier vaak voor gebruik en die heeft dan toch wel moeite met optrekken, maar die V klasse dus echt niet. Percheron paarden hebben koudbloed en Arabier genen, wat inhoudt dat ze rustig zijn, maar toch pit hebben. Zo is het nu ook een beetje met mijn V klasse; een soort wolf in schaapskleren.

 

Fred en zijn Mercedes V Klasse