+31 (0) 35 53 93 977
+31 (0) 35 53 93 977
Fiat Ducato 2.3 MultiJet
Blogpost Fiat Ducato MultiJet motoren
Home Nieuws Fiat Ducato 2.3 MultiJet

Fiat Ducato 2.3 MultiJet

Toegevoegd op: 29-07-2021

Wist je dat de Fiat Ducato geproduceerd is met maar één motortype? Dit terwijl er vanuit de fabrikant vier verschillende varianten leverbaar zijn. Hoe zit dit en waarom doen fabrikanten dit?

Dit heeft alles te maken met de ontwikkelings- en productiekosten bij de fabrikant. Een voordelige manier voor een fabrikant om meerdere vermogensuitvoeringen op de markt te brengen is om één motor te ontwikkelen en hier verschillende afstellingen voor te maken. Dit wordt gedaan met behulp van de motorcomputer, oftewel de ECU (Electronic Control Unit). Dit is de computer die de motor en zijn randonderdelen aanstuurt, denk daarbij aan de brandstofpomp, de turbo, en je gaspedaal!
 
Bijna elke fabrikant maakt gebruik van dit trucje. Volkswagen, Ford, Mercedes, en nu als voorbeeld dus even de Fiat Ducato. De Ducato wordt geleverd met een 2.3 MultiJet met 120 pk,  140 pk, 160 pk en 178 pk. En de motor is in al deze varianten exact hetzelfde, alleen de afstelling van de motor is anders! Hierdoor bespaart de fabrikant natuurlijk ontzettend veel in zowel het ontwikkelen als het produceren van de Ducato’s.
 
 Als consument is dit natuurlijk handig om te weten. Want voor je het weet geef je bij de dealer veel geld uit aan de sterkste versie, wat soms wel duizenden euro’s kan schelen ten opzichte van de goedkoopste versie. En het enige wat je daarvoor terug krijgt is een andere afstelling. Dat kan natuurlijk slimmer…

Heb jij een Fiat Ducato, of wat voor bedrijfsauto dan ook, en baal jij ervan dat je toch niet die iets sterkere variant bij de dealer hebt gekozen? Geen zorgen, neem contact op, wij gaan het voor je oplossen.

Fiat Ducato 2.3 MutliJet