+31 (0) 35 53 93 977
+31 (0) 35 53 93 977
Klant aan het woord: Bastiaan Mesu
Lees hier het verhaal van Bastian Mesu over zijn mini's die hij bij ATM liet tunen
Home Nieuws Klant aan het woord: Bastiaan Mesu

Klant aan het woord: Bastiaan Mesu

Toegevoegd op: 26-04-2021

Wie: Bastiaan Mesu

Werk: Coureur bij een Italiaans team!

 

Hoe kwam je in de racewereld terecht?

In mijn studententijd haalde ik regelmatig oldtimers op in het buitenland en mijn collega en beste vriend zei: ‘als jij met een kapotte auto door de Alpen durft te rijden, dan durf je volgens mij ook wel op een circuit te racen.’ En zo kwam het dat ik niet veel later mijn racelicentie haalde. Het viel mij en anderen op dat ik bij slecht weer, regen en in het donker extreem goed zicht had en zodoende ben ik bij een Italiaans team terecht gekomen voor wie ik mag racen bij dit soort weersomstandigheden. Ik voel en kan wat een auto wil op dat moment en dat is blijkbaar iets wat niet iedereen kan. Wanneer het dreigt te gaan regenen, vliegen ze mij in en kruip ik achter het stuur van zo’n prachtige raceauto. Dat is toch geweldig?!

Wat is er zo anders aan racen bij slecht weer of in het donker?

Jacky Stewart (oud F1 coureur) zei altijd: ‘je remt pas als je vol moet remmen en geeft pas gas als je vol gas kan geven’. Dat is helemaal waar, maar dat moet je niet doen in de regen. In de regen stuur je met je kont en heb je zoveel vermogen, dat wanneer je dat meteen verbruikt, je gaat slippen. Je moet dat aanvoelen en ook nog goed zicht op de weg houden, ik kan dat dus allebei. Een ander voordeel is dat ik geen eigen kinderen heb. Toen mijn teamgenoten vader werden, hielden ze allemaal opeens net wat meer in of remden ze sneller. Ik heb in Nederland veel gereden om te trainen en nu vragen ze mij in Italië met name vanwege mijn ervaring.

Welke auto’s heb je laten tunen?

Een Mini Clubman S en de Mini Countryman van mijn vriendin. Ik had eigenlijk een andere auto, maar tijdens corona zat ik er alleen maar tegenaan te kijken en dat is zonde. Het maakt mij niet zoveel uit wat het is, als het maar lekker rijdt en de hond en golfset achterin passen. Dus nu is het een Mini Clubman S geworden en hij reed al prima, maar ik heb hem puur voor het rijgedrag laten tunen. Ik wil dat een auto precies dat doet wanneer ik het wil. Ik rijd nooit een boete, maar de meeste auto’s zijn gemaakt voor gemiddeld rijgedrag en ik wil dat het rijgedrag graag tailor made is. Het is net als met kleding, daarbij heb je toch ook je eigen stijl en draag je wat je prettig vindt? De Mini Countryman van mijn vriendin kon echt wel wat pit gebruiken, dus die heeft nu meer koppel en rijdt met meer power.

Wat vond je van je bezoek aan ATM?

Ik heb wel vaker auto’s laten chippen, maar via mijn garagehouder kwam ik bij ATM terecht. Ze zitten in de buurt en het is een net bedrijf met professionele mensen. Ik voelde me er welkom en als mensen hun best doen, dan gun je ze ook de business. Het chiptunen was zo gedaan en in de tussentijd kon ik even bellen en Netflixen met lekkere koffie erbij. Ik snap dat ze een ‘niet goed, geld terug’ garantie geven, want er is niemand die ontevreden zal zijn met het resultaat. 

Klant aan het woord: Bastiaan Mesu