ATM-Chiptuning ATM-Chiptuning
Bel voor een vrijblijvende offerte
035 539 39 77 03 808 24 74
Chiptuning op maat

Meer rijplezier en besparen op brandstofkosten? Chiptuning op maat van ATM maakt het waar!

ATM Rijervaring Mercedes-Benz Vito 119 BlueTEC 190pk (2100cc) ( 2015 -> ) Mercedes-Benz Vito 119 BlueTEC 190pk (2100cc) ( 2015 -> )

Ik ben ondertussen al met 3 verschillende Vito's naar de...

Bekijk alles
E3 Performance E3 Performance

Leaseauto’s tunen? Dat kan met de E3 Performance Tuningbox!

Een snellere auto willen we allemaal wel, maar het kan voorkomen dat chiptuning een stap te ver is. Ook dan is er gelukkig een oplossing: de E3 Performance Tuningbox.

Lees meer

Chiptuning methoden

Tijdens een chiptuning worden de software parameters dat afkomstig is uit het motormanagement, het hart van de auto, beter op elkaar afgestemd. Voor dat dit proces gestart kan worden dient eerst de software uit de ECU gehaald, ofwel uitgelezen, te worden. Software kan tegenwoordig op de onderstaande drie manieren uit een benzine- of dieselauto uitgelezen worden.

OBD-chiptuning

OBD-chiptuning is in de wereld van chiptuning een vaak gehoorde term. OBD-chiptuning staat voor 'On Board Diagnostics- chiptuning'. Dit is de meest eenvoudige en vaak toegepaste manier om de software uit de ECU van de auto te halen. Tijdens een OBD-chiptuning sluit ATM haar apparatuur via een stekker aan op de diagnosepoort van uw auto. De diagnosepoort wordt ook gebruikt door uw garagist tijdens normale routine controles.

OBD-ChiptuningDe voordelen van OBD Tuning:

  • Er komt geen soldeerwerk aan te pas in het ECU-motorstuurprogramma; De software is gemakkelijk en snel te plaatsen;
  • Het motorstuurprogramma is eenvoudig weer in de originele staat terug te brengen;
  • De aanpassingen zijn door de diagnosesystemen van garagisten niet op te sporen.

Vraag de experts van ATM of uw auto voor een chiptuning via de OBD-poort in aanmerking komt.

 

BDM-chiptuning

In de nieuwe generatie ECU’s, boordcomputers, zit een geheugen dat niet of nauwelijks via de communicatielijn te benaderen is. Soms is er zelfs helemaal geen extern geheugen en wordt alleen het interne geheugen van de processor gebruikt. Op dit type ECU zit een BDM poort (BDM = Background Debugging Mode). Via deze poort kan ATM de voor de chiptuning benodigde software uitlezen. In sommige gevallen moet er een speciale aansluiting op de BDM poort worden gesoldeerd. Na de aanpassing wordt de software ook weer via deze poort in de ECU weggeschreven. Voor dit proces wordt de ECU voorzichtig uit de auto gedemonteerd en voorzichtig terug geplaatst.

 

Bootmode-chiptuning

Tegenwoordig zijn verschillende modellen voorzien van een extra beveiling. Deze beveiliging zorgt ervoor dat OBD tuning niet zomaar mogelijk is zonder eerst de motorcomputer te ‘unlocken’. Dit betekend dat wij de computer demonteren, vrijschakelen en vervolgens flashen we de aangepaste data (kernvelden) in het geheugen van de computer. Daarna wordt de nieuwe software over de oude heen geschreven.

 

Eprom-chiptuning

Tijdens een chiptuning, de ouderwetse manier van software uitlezen, dient de ECU voorzichtig uit de auto gedemonteerd te worden. Deze ECU wordt door de experts van ATM open gemaakt zodat de printplaat met de hierop bevestigde chips zichtbaar worden. Op een van de chips, ook wel EPROM genoemd, zit de software van het motormanagement dat ATM nodig heeft voor de optmalisatie. Om deze chip te kunnen uitlezen dient deze eerst door de experts van ATM met veel precisie van de printplaat te worden verwijderd. De van de ECU verwijderde chip wordt via een ander apparaat weer uitgelezen zodat het optimalisatie proces kan worden gestart. Na de motormanagement-optimalisatie kan de chip weer op de printplaat worden gesoldeerd en kan de ECU weer netjes worden gesloten. Een chiptuning vereist meer werk en de methode lijkt drastischer, echter hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele risico's op schade. Chiptuning is en blijft een veilige en betrouwbare methode om software uit een ECU te kunnen lezen.

 

>>Chiptuning methoden

ATM op Facebook

ATM-chiptuning heeft 2 nieuwe foto's toegevoegd aan het album Bentley Continental GT 4.0 ..

Bentley Continental GT 4.0 TFSI V8 ( STAGE 1 @ 640pk )
Contactgegevens
ATM-Chiptuning Nederland Tel : 035 539 39 77
GSM : 06 82 01 17 34
ATM-Chiptuning België Tel : 03 808 24 74
GSM : 0 488 13 70 65
Je vindt ons ook op:  
Dealer worden?

Wenst u meer omzet te realiseren en uw klanten een aantrekkelijk product aan te bieden? Denkt u dan eens aan de vele voordelen van chiptuning.

Lees verder
dpf-roetfilter-uitprogrammeren Chiptuning Limburg Chiptuning Oost Vlaanderen Chiptuning Amersfoort Chiptuning Utrecht Chiptuning risico Tuning Alfa Romeo Chip tuning Utrecht Chiptuning Truck Chiptuning Breda Powerbox Tuning Volkswagen Chiptuning Diesel Powerbox Chiptuning Rotterdam Tuning truck Chiptuning software Chiptuning West Vlaanderen Chip tuning Amsterdam OBD-tuning Chiptuning 1.2 TSI Chiptuning 1.6 TDI Bluemotion Tuning Volkswagen Golf Powerbox Chiptuning Den Haag Chiptuning Antwerpen Diesel Tuning Chiptuning BMW Goedkope chiptuning Chiptuning Trekauto Caravan Tuning Audi Chiptuning Brussel Tuning Seat Tuning Chiptuning Seat Ibiza Chiptuning Huizen Skoda Tuning Chiptuning benzine Tuning BMW Chip tuning Huizen Chiptuning Volkswagen Golf Chiptuning Amsterdam Chiptuning Chiptuning testbank