+31 (0) 35 53 93 977
+31 (0) 35 53 93 977
Review van Olaf nroohsduo
Olaf nroohsduo heeft ATM-Chiptuning op 9 december 2021 beoordeeld met een 4
Home Reviews Olaf nroohsduo

Olaf nroohsduo

9 december 2021
4/5
Opmerkingen

Vorige week mijn Renault Megane 1.2 tce 130pk laten tunen. Ik ben voor de stage1 tuning gegaan, wat 15pk en 35nm zou opleveren
Daarnaast was het voor mij belangrijk om het hikken van de motor proberen weg te krijgen.
Het tunen duurde ongeveer 1.5 uur en ik merkte bij het wegrijden gelijk dat de auto wat feller is. Hoeveel PK en NM er precies bij is gekomen is onbekend, hiervoor had ik de auto op de Vermogenstestbank moeten zetten. Dit vond ik het geld echter niet waard, alleen ben ik nu wel erg benieuwd wat het chiptunen nou daadwerkelijk heeft opgeleverd.

Het hikken lijkt grotendeels weg te zijn. Althans ik voel hem een stuk minder, maar af en toe heb ik het gevoeld dat ik toch nog wat voel.
Alleen weet ik soms niet of dit nou het hikken van de motor is, of aan de banden of het wegdek ligt.
Ik ben de laatste tijd zo gefocust geweest op elke oneffenheid tijdens het rijden dat ik er wellicht nu gewoon teveel mee bezig ben.
Ik moet er gewoon nog wat langer mee rijden om te kijken of ik het hikken in alle situaties ook echt weg is.

Voor de rest is het een nette zaak, met een mooi gestylde wachtruimte en vriendelijk personeel. Wel had ik gehoopt wat meer mee te kunnen kijken met het tunen zelf. Ik weet dat dit voornamelijk software matig is, maar had het desondanks toch wel erg interessant gevonden om te zien. Nu lever je je sleutel in, wacht je 1.5 uur en kan je je weg weer vervolgen.
Ik had graag willen zien wat er nou precies aan de auto/software is gedaan.

Terug naar het overzicht