+31 (0) 35 53 93 977
+31 (0) 35 53 93 977
Review van Ivan Andhyiswara
Ivan Andhyiswara heeft ATM-Chiptuning op 19 augustus 2020 beoordeeld met een 5
Home Reviews Ivan Andhyiswara

Ivan Andhyiswara

19 augustus 2020
5/5
Opmerkingen

Zeer snel reactie gekregen nadat ik een offerte heb gevraagd. Er was een gaatje vrij, dus daar heb ik direct gebruik van gemaakt. Fijn dat ze telefonisch contact met je opnemen daarvoor.
54 pk en 130 Nm erbij na twee uurtjes wachten. Als je, zoals ik, geen keuze had om voor de C250 te kiezen, dan kan dat altijd achteraf nog en zelfs beter: ATM komt tot 210 pk/380 Nm, de C250 zit op 204 pk/310 Nm. Natuurlijk merk je de vermogens- en trekkrachtwinst direct. Met dezelfde stand van het gaspedaal zit ik eerder op de gewenste snelheid. Ik zal nog wat meer moeten rijden, denk ik, om de computer verder te laten wennen. Even een vrachtwagen inhalen en het leek er op dat de automaat (de 5G is niet de vlotste van Mercedes) terug wou schakelen maar dat er mogelijk genoeg koppel was om te versnellen. Gas los en even wat dieper intrappen en de auto versnelde heerlijk. Ik voelde/merkte dat de bak aan het ontkoppelen/koppelen was. Na 300 km merk ik dat de automaat eerder opschakelt en langer in de versnelling blijft (bij afnemende snelheid). Verbruik kan ik nog niets over zeggen, maar ik heb aanwijzingen dat hij langer in de versnelling blijft bij gas los ipv terugschakelen. En van 80-100 zoals ik gewend was/zelfde gaspedaalstand (in 5) gaat vlotter.
Verder werd ik zeer vriendelijk ontvangen en geholpen in Houten. Er is voldoende ruimte voor 4-5 mensen (ondanks de 1.5 meter regel) in de wachtruimte. En een enthousiaste jonge dame gaf je nog sneller koffie of een glaasje water dan Beitske Visser in haar racewagen (of E-sport wagen waarmee zij gisteren wereldkampioen is geworden) over een circuit boendert. Ik zie in die jonge dame een potentiele Beitske!
Het is dat er aan mijn andere wagen (atmosferische V8 met 420 pk/430 Nm) niet zo veel te tunen valt via de ECU, anders bracht ik die wagen ook bij ATM langs.
Bedankt voor de service!

Terug naar het overzicht